Skip and go to content

Op zoek naar een architect in Nijlen?

Ben Martens Architecten is jouw architect voor het bouwen of verbouwen van je woning in Nijlen.

Ben Martens Architecten heeft als architect én interieurarchitect heel wat ervaring in Nijlen.

We gaan als architect samen met onze klant op zoek naar de juiste oplossing en zoeken een formule die is afgestemd op jouw wensen en noden.

Architect Nijlen2

Moderne vrijstaande woning in Nijlen

Deze mooie vrijstaande woning in het mooie landelijke Nijlen is gesloten aan de straatzijde. Zo wordt privacy gegarandeerd. De werkelijke troeven van deze villa bevinden zich achteraan. De ruime zithoek, eetkamer en lichte leefruimte omarmen de tuin. De mooie slanke luifel biedt een overdekt terras voor zomerse barbecues en voorkomt oververhitting op het heetst van een zomerdag. De vorm van de achtergevel maakt dat er een leuke wisselwerking ontstaat tussen binnen- en buitenruimten. 

De woning werd stijlvol ingericht met hoogwaardige materialen. Zowel aan de keuken, badkamer, haard... werd extra aandacht besteed door onze interieurarchitecten. Dat geeft deze woning een klassevolle uitstraling.

De woning is volledig onderkelderd. De kelder werd praktisch ingericht, is uitgerust met een goederenlift en geniet van aangenaam daglicht. Op die manier kan de kelder als een zalige hobbyruimte worden gebruikt. Dat was een must voor de bouwheer-kunstenaar.
De woning is voorzien op levenslang wonen. De woning is voorzien van 3 slaapkamers op de verdieping en 2 badkamers, waarvan 1 op het gelijkvloers. Het ruime thuiskantoor van de eigenaar kan in de toekomst eenvoudig worden omgevormd tot een slaapkamer.
Deze woning ademt hedendaagse en moderne architectuur en heeft bovendien een ongelooflijk laag E-peil van -3! Dat werd bereikt door degelijke isolatie, aandacht voor luchtdichtheid, bescherming tegen oververhitting, PV-zonnepanelen en een warmtepomp. State of the art in alle opzichten!

Architect Nijlen1

Veelgestelde vragen

1) Met welke (bijkomende) kosten moeten we nog rekening houden?

Voor je begint met bouwen of verbouwen weet je best waaraan je begint. Het zou wel eens kunnen dat dit één van de belangrijkste investeringen uit je leven is. Daarom dit overzicht.
Na de aankoop van een bouwgrond of een gebouw (met alle kosten die daaraan verbonden zijn) begint het pas.

Een overzicht van de drie voornaamste kosten:
• De bouwkost
• Het ereloon van de architect
• De btw

Aanvullend maar daarom niet minder belangrijk zijn er nog verschillende andere kosten:
• Stabiliteitsstudie
• EPB-verslaggeving
• Ventilatieverslaggeving
• Veiligheidscoördinatie
• Sondering
• Bodemonderzoek
• Lichtstudie
• Energiestudie
• Plaatsbeschrijvingen
• …

En tot slot – voorzie je een reservebudget?

Wanneer je kiest voor Ben Martens Architecten gebeurt al tijdens het kennismakingsgesprek een eerste aftoetsing tussen het budget en jullie wensen. Beide moeten verenigbaar zijn alvorens we van start kunnen gaan. We helpen jullie daar graag bij.

2) Welke EPB-eisen zijn van toepassing?

Alle gebouwen in Vlaanderen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd of een melding wordt gedaan, moeten aan bepaalde energienormen voldoen. Die normen worden de EPB-eisen genoemd. EPB staat voor 'Energieprestatie en Binnenklimaat'.

De energieprestatieregelgeving (EPB-regelgeving) is van toepassing op gebouwen
• die geklimatiseerd worden (dus verwarmd of gekoeld);
• en waarvoor een aanvraag tot het verkrijgen van een omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen of een melding wordt gedaan.

Aan welke energienormen voldaan moeten worden, hangt af van verschillende factoren.
Bovendien worden de EPB-normen regelmatig herzien. De meest recente en correcte info vind je meestal op volgende websites:
https://www.vlaanderen.be/epb-eisen
https://www.energiesparen.be/bouwen-en-verbouwen/epb-pedia/epb-plichtig-toepassing-en-eisen

Heb je nog vragen of nood aan advies? Ben Martens beantwoordt al jouw vragen.