Skip and go to content
Terug naar Nieuws

29 sep 2021

Budgetbewust bouwen blijft mogelijk!

Kies zelf waar je je geld aan geeft.

337 200129 Predal

Ik zou met dit artikel wat tegengas willen geven tegen het schijnbaar alom verspreidde doemdenken in de bouwsector.

De wereldwijde schaarste aan bouwmaterialen leidt tot hogere materiaalprijzen. Dat is intussen geweten. We kijken daarbij nogal snel naar de materialen die extreem in prijs zijn gestegen. Maar wat is er nu werkelijk aan de hand?

Uit onze eigen bevindingen (en die worden bevestigd door bijvoorbeeld Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw) mag je gemiddeld rekenen op een prijsstijging van 3,4% op de bouwkosten van een woning. Dat is eerlijk gezegd een relatief normale prijsstijging die je kan voorspellen. Bij renovaties is de prijsstijging mogelijk nog lager omdat het aandeel van de arbeid daar groter is dan het aandeel materialen.

Bij Ben Martens Architecten helpen we klanten bij het zorgeloos realiseren van hun droomproject. Naast een luisterend oor, mooie ontwerpen, aanvraag van vergunningen, voorbereiding en opvolging van de werken hebben we een bijzondere aandacht voor budgetcontrole. We maken al tijdens ons kennismakingsgesprek de tijd om een eerste inschatting van de bouwkost te maken. Dat proces herhalen we later bij ieder ontwerp. Waarom? Omdat dat noodzakelijk is. Op die manier beschik je over alle mogelijke informatie om netjes binnen budget te blijven of om zelf te bepalen waar jij je geld aan uitgeeft. Zo voorkomen we teleurstellingen. Zo maken we jullie droomwoning werkelijkheid. Want zeg nu zelf… het zou toch jammer zijn dat die droomkeuken uiteindelijk moet wachten omdat het budget op is…