Skip and go to content
Terug naar Nieuws

24 jan 2022

Technologie evolueert snel; De energieprijzen evolueren nog sneller!

We helpen jou door de energietransitie!

Wanneer je vandaag de dag bouwt of verbouwt kan je niet om het energievraagstuk heen.
Kies je voor een warmtepomp? Of kies je toch nog beter voor gas? Leg je zonnepanelen? Voorzie je een thuisbaterij? Heb je een laadpaal nodig?
Wil je correcte en concrete informatie over jouw energievraag? Informeer dan zeker naar een ‘energiestudie’ van je project.

Een energiestudie van je woning omvat een uitgebreide simulatie. Er wordt rekening gehouden met de warmteverliezen, ventilatieverliezen, de optimale isolatiegraad, de productie van sanitair warm water. Uiteraard worden je wensen en de financiële mogelijkheden meegenomen in het verhaal.

Aan de hand van de energiestudie worden verschillende energieconcepten op maat uitgewerkt en gedimensioneerd. Elk concept wordt dan vergeleken op basis van investeringskost, jaarlijks verbruik en milieu-impact.

Een energiestudie is absoluut geen verplichting. Het biedt je de juiste informatie om een doordachte beslissing te kunnen nemen. Bovendien resulteert het laten uitwerken van een energiestudie vaak in een besparing op de installatie van alle technieken. Meten (of berekenen) is weten.

Is een energiestudie iets voor jou? Meestal is het antwoord ‘ja’.

IMG 3097