Skip and go to content
Terug naar Nieuws

16 jun 2022

Gas of warmtepomp?

Hoe verwarm ik mijn woning best?

Aardgas Wpcf 400X250

Om dit soort vragen correct te kunnen beantwoorden adviseren wij een energiestudie.... een energiestudie omvat een energiesimulatie van de warmteverliezen, ventilatieverliezen, de optimale isolatiegraad en de productie van sanitair warm water. Alles wordt in detail berekend. Tot slot wordt bij een energiestudie de dimensionering van het verwarmingstoestel bepaald.

Uit deze energiestudies komen alle parameters voort die jullie nodig hebben om de meest optimale keuzes te maken. Aan de hand hiervan worden verschillende energieconcepten op maat uitgewerkt en gedimensioneerd. Elk concept wordt dan vergeleken op basis van investeringskost, jaarlijks verbruik en milieu-impact.
Een energiestudie is niet verplicht (in tegenstelling tot de EPB-verslaggeving).
Het laten uitwerken van een energiestudie resulteert gemiddeld in een besparing van 10-15% op de installatie van alle technieken.

We doen dit niet zelf. We laten dit werk over aan specialisten. We vragen graag een offerte voor jullie op in functie van jullie behoefte. Reken gemiddeld op €850 - €1000 (excl. BTW). Die kost verdient zich in principe terug.

Aardgas Wpcf 400X250