Skip and go to content

Bel-etagewoning in Edegem

Moderne invulling van een bel-etagewoning

2021

DSC1054

Wie zegt er dat een rijwoning donker is? Dit pareltje bewijst het tegendeel!

Deze mooie energiezuinige eengezinswoning is gelegen in een nieuwe verkaveling in het mooie Edegem, in de zuidrand rond Antwerpen. Hoewel het om een gesloten bebouwing gaat, is deze woning heel licht en ruim.

Op het gelijkvloers zorgt een brede carport voor een beschutte toegang… handig wanneer je even naar je sleutels moet zoeken. Er werd een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de ‘publieke’ voordeur die duidelijk zichtbaar is en een meer discrete ‘private’ deur die rechtstreeks uitgeeft in de berging.

De eigenlijke leefruimtes zijn te vinden op de eerste verdieping. De leefkeuken en ruime zithoek bevinden zich verheven boven de begane grond. Deze keuze biedt een weids zicht op het centrale park en vermijdt rechtstreekse inkijk. Beide delen van de leefruimte worden van mekaar gescheiden door een opengewerkte centrale trap. Deze trap in beton is een mooie blikvanger. Hij is functioneel, mooi én bepaalt mee de ruimtebeleving.

Op de bovenste verdieping bevinden zich de nachtvertrekken. De badkamer en slaapkamers zijn gesitueerd rond de nachthal. De nachthal is van een koepel voorzien. Zelfs hier baadt deze woning in het daglicht en geniet je de nodige privacy.

Het is duidelijk dat de bouwheer veel aandacht besteedde aan een stijlvol interieur. Dat komt beleving van deze woning zeker ten goede. Het maatmeubilair zorgt voor een eenheid in de woning en brengt een zekere rust. De glazen wanden zorgen voor een scheiding, verbondenheid en lichtheid tegelijk. Ze mogen hier absoluut trots op zijn. Zeker als je weet dat ze een groot deel zelf hebben uitgevoerd. Proficiat!