Skip and go to content

Een grondige verbouwing van een rijwoning in Kontich

een innovatief, licht en ruim ontwerp

2023

J6A6083

De bouwheer van deze rijwoning droomde van een grondige verbouwing van hun woning waarbij de focus werd gelegd op het creëren van meer ruimte, licht en openheid. Tergelijkertijd werd het interieur op maat ontworpen.

De verbouwing begon vanzelfsprekend met een grondige analyse van de bestaande situatie en de mogelijkheden. Om meer licht en openheid te creëren werd besloten om het gelijkvloers en de eerste verdieping uit te breiden en te verbinden met elkaar door een vide.

De badkamer werd van plaatst veranderd en vergroot. Er werd een bureauruimte toegevoegd die in verbinding staat met de vide en de grote slaapkamer werd losgekoppeld van de andere kamers. Door de vide te voorzien van een lichtstraat werd de verdieping  én het gelijkvloers een zee van rust en licht. 

Op het gelijkvloers werd gekozen voor een open plattegrond, waarbij de keuken, eetkamer en woonkamer in elkaar overlopen. Door ons ontwerp van een interieur op maat vormt alles een mooi geheel en heerst er een aangename warme sfeer in de woning. Strakke lijnen, natuurlijke materialen en een zacht kleurenpalet zorgen voor een tijdloze look. Op maat gemaakte kasten en opbergoplossingen maximaliseerden de ruimte en zorgden voor een opgeruimd en georganiseerd geheel.

De combinatie van meer licht, openheid en ruimte, samen met een modern en op maat gemaakt interieur, maakte van dit project een mooie transformatie waar alle noden van de bewoners ingevuld zijn en de woning volledig is aangepast aan hun levensstijl.

Bij Ben Martens Architecten brengen we innovatieve oplossingen voor de verbouwing en uitbreiding van dit soort gesloten bebouwingen in de provincie Antwerpen en omgeving. Wij richten ons op klanten met een verfijnd oog voor detail en een passend budget, die op zoek zijn naar een woning die zowel functioneel als esthetisch verbluffend is.

Meer Ruimte en Licht in Uw Woning

Onze expertise ligt in het creëren van ruimere, lichtrijke woningen die perfect aansluiten bij uw levensstijl en wensen. Of u nu in Lint, Kontich, Hove, Boechout, Lier, Edegem, Duffel, Mortsel, Wommelgem, Ranst, Nijlen, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Willebroek, Boom, Aartselaar of Antwerpen woont, wij staan klaar om uw woning te transformeren.

Innovatief Ontwerp en Modern Comfort

Bij ons architectenbureau wordt elk project met de grootste zorg en aandacht aangepakt. Een voorbeeld hiervan is onze recente realisatie van een grondige verbouwing en uitbreiding van deze gesloten bebouwing. Hier lag de focus op het creëren van meer ruimte, licht en openheid, terwijl het interieur op maat werd opgenomen in het ontwerp.

Duurzaamheid en Functionaliteit

Onze projecten zetten sterk in op duurzaamheid en functionaliteit. De nieuwe achtergevel van deze woning werd opgetrokken in lichte gevelsteen, gecombineerd met een speels en modern buitenschrijnwerk in neutrale en opvallend rode kleuren. Dit geeft de gevel een eigentijds karakter.

Uw Woning, Uw Visie

Ben Martens Architecten biedt u de mogelijkheid om uw woning geheel naar uw eigen visie te verbouwen en uit te breiden. Met onze expertise en uw wensen creëren we samen een woning die perfect bij u past. Onze aanpak is persoonlijk en gericht op het leveren van de hoogste kwaliteit in elk aspect van het ontwerp- en bouwproces.

Neem Contact Op

Bent u klaar om uw woning te transformeren? Neem vandaag nog contact op met Ben Martens Architecten en ontdek hoe wij uw visie tot leven kunnen brengen. Wij staan klaar om u te begeleiden van concept tot oplevering en om uw woonwensen werkelijkheid te maken.

Bij Ben Martens Architecten staat uw droomwoning centraal. Laat ons uw visie omzetten in een prachtig en functioneel ontwerp. Neem nu contact met ons op en zet de eerste stap naar uw nieuwe, ruimere en lichtrijke thuis.

DSF7796

Contacteer ons vandaag

Bel of mail ons voor een verkennend gesprek. We bespreken jullie dromen, verwachtingen en onze manier van werken.