Skip and go to content

Licht, Ruimte en Duurzaamheid: Moderne Architectuur in Merksplas en de Ruime Regio van Antwerpen

Een Energiezuinige Woning die Luxe en Functionaliteit Combineert

2021

AP1W2849

Welkom bij Ben Martens Architecten, waar we moderne architectuur tot leven brengen in het landelijke Merksplas en de omliggende regio van Antwerpen. Deze eigentijdse vrijstaande eengezinswoning is een toonbeeld van licht, ruimte en duurzaamheid, ontworpen om te voldoen aan de hoogste normen van comfort en energie-efficiëntie.

Een Zee van Licht en Ruimte

Achter de gevels van deze woning in Merksplas schuilt een zee van licht en ruimte. De slimme inplanting en indeling zorgen ervoor dat de bewoners de hele dag kunnen genieten van natuurlijk licht. 's Ochtends komt de zon op, 's middags schijnt ze royaal, en 's avonds biedt ze een sfeervolle gloed.

Het Hart van de Woning: De Keuken

De open keuken is het kloppende hart van deze woning. Het verhoogde plafond creëert een gezellige ontbijthoek. Het aangrenzende kantoor en de ruime inkomhal profiteren van een aangename plafondhoogte en overvloedig daglicht. De inkomhal wordt gekenmerkt door een prachtige houten trap die met vakmanschap is vervaardigd.

Een Suite voor de Ouders

Op de bovenverdieping wacht een suite op de ouders, compleet met een dressing en een eigen badkamer. Het gebruik van daklichten zorgt voor natuurlijke verlichting in de nachthal en de dressing, terwijl de privacy behouden blijft. Want er gaat niets boven het comfort van natuurlijk daglicht.

Duurzaamheid in Actie

Deze woning is een schoolvoorbeeld van duurzaam bouwen. Met een E-peil van 60 bewijst het dat energiezuinigheid bereikbaar is zonder exotische technieken of torenhoge kosten. We hebben eenvoudig gezond verstand gebruikt. Driedubbele zonwerende beglazing en een luchtdichte buitenschil zijn enkele van de geheimen achter deze energiezuinige woning.

Ventilatie met Warmterecuperatie

Een ventilatiesysteem D met warmterecuperatie zorgt voor een constante aanvoer van frisse lucht en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. De verwarming gebeurt efficiënt via vloerverwarming en ventiloconvectoren, dankzij een condenserende gasketel op lage temperatuur.

Klaar voor de Toekomst

Deze woning is voorbereid op de toekomst. Leidingen voor een zonneboiler en fotovoltaïsche zonnepanelen zijn al aanwezig, voor wie nog duurzamer wil wonen.

Ontdek Uw Moderne Droomhuis in Merksplas en Verder

Laat deze kans om in een duurzame, moderne villa in Merksplas te wonen niet aan u voorbijgaan. Ben Martens Architecten is actief in Merksplas en de ruime regio van Antwerpen, inclusief Lint, Kontich, Hove, Boechout, Lier, Edegem, Duffel, Mortsel, Wommelgem, Ranst, Nijlen, Berlaar, Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Willebroek, Boom, Aartselaar en Antwerpen. Neem vandaag nog contact op en maak uw droom werkelijkheid.

DSF7796

Contacteer ons vandaag

Bel of mail ons voor een verkennend gesprek. We bespreken jullie dromen, verwachtingen en onze manier van werken.