Skip and go to content

Architectenwoning in Lint

Welkom Thuis!

2007

N0601 (1)

Als architect je eigen woning ontwerpen is leuk! Dit is zo'n woning...

Deze halfopen eengezinswoning in Lint, in de zuidrand van Antwerpen werd gebouwd op een perceel met een bijzondere vorm. Het is een voorbeeld van optimaal ruimtegebruik. Geen vierkante meter ging verloren.

Kenmerkend voor deze woning is de openheid en ruimtelijkheid van de leefruimtes en de functionaliteit en compactheid van de 'dienende ruimten' zoals de berging, wasplaats, toilet,... De leefruimtes worden gebruikt om in te leven. De dienende ruimtes zijn er om te dienen... en zijn praktisch zonder meer.

Deze lichte woning is voorzien van vier slaapkamers, een badkamer en een douchekamer. De 'master bedroom' of ouderslaapkamer is opgevat als een soort suite. Ze omvat een slaapgedeelte met een open badkamer en ingemaakte kasten als dressing. De ouderslaapkamer bevindt zich onder het hellende dak. Die ruimte is bijzonder ruimtelijk en geeft uit op een aangenaam zonnig terras.

Qua materiaal- en kleurgebruik werd er gekozen voor sobere en warme materialen... met af en toe een kleurrijk accent.

 

test

test

Greet Mols,

Jong en enthousiast team om mee samen te werken. Luisteren, ontwerpen, aanpassen en opvolgen.... Ons project wordt uitstekend begeleid, van A tot Z... Ze durven ons (gelukkig) al eens uit onze comfortzone halen, met een mooi eindresultaat.

Julie Smets, Kontich

Wij hebben super fijn samengewerkt met Ben en zijn team. Wij wouden een huis met wat pit, net iets anders dan alle andere huizen in de straat, en dat is het zeker geworden. Ben en zijn team luisteren echt naar je wensen en tekenen een huis op jou maat en houden rekening met je budget. De samenwerking verliep vlot en als er een probleem was, werd dit steeds vlot en professioneel opgelost. Ons huis is een echte eyecatcher in de straat, maar ondertussen ook echt een warme thuis.

Jan Nelissen,

Reeds 3 jaar ben ik met Ben zakelijk in contact. Veel watertjes mee doorzwommen. Hij heeft toch wel enkele karaktertrekjes die op zijn minst interessant te noemen zijn wanneer gaat om “zaken doen met grote getallen”: Luistert naar wat je te vertellen hebt; Zal niet zijn mening opdringen, maar zal wel zijn visie geven mét fundering!; Is zeker creatief en houdt van totaalprojecten, buiten en binnen moeten coherent zijn; Een rijwoning of een villa: maakt geen bal uit; Heeft me in die 3 jaar op géén enkel vlak ontgoocheld, was steeds van zijn woord in zijn daden; Bouwen is risky business! Correct misschien, dus Ben Martens zal altijd voor jou in de vuurlijn staan: daar kan je op bouwen.

Hans & Denise, Nijlen

Jong, ambitieus en dynamisch kantoor.

Julie, Mechelen

We voelen ons al compleet thuis in het huis. Al die open ruimte en licht. Dat is zalig!

Toon & Marianne, Kontich

Ben Martens staat open voor gesprek en komt met toffe ideeën die je verbouwing net een beetje anders maken.

An & Karen, Berlaar

Een betrouwbaar, toegankelijk en creatief bureau en dit voor een betaalbare prijs, ideaal voor een jong gezin zoals het onze.

Mieke, Boom

Ben is een heel toffe, rustige kerel, die niets pusht, maar dromen probeert te verwezenlijken op een realistische manier.