Skip and go to content

Stijlvolle verbouwing in Hove

Gelijkvloerse woning subtiel omgetoverd tot een lichte ruime villa

Project Status: Opgeleverd

2021

DSC9264

Deze mooie gelijkvloerse woning in het rustige Hove in de zuidrand rond Antwerpen werd omgebouwd tot een stijlvolle villa. 

De bewoonbare oppervlakte werd vergroot door een strakke uitbreiding. Op het gelijkvloers werden enkele ingrepen gedaan om de leefruimte én de uitbreiding achteraan één geheel te doen vormen. De stabiliteitswerken werden zodanig opgevat dat er geen doorhangende balken zichtbaar zijn. Van deze ingrepen is niets zichtbaar. Het lijkt alsof de uitbreiding er altijd geweest is. Het eindresultaat is één mooi geheel. De juiste interieur-keuzes dragen bij aan het stijlvolle geheel.

De ruimte onder het dak werd toegankelijk gemaakt en optimaal benut. Ook hierdoor werd de woning groter. Op de dakverdieping werd er voor gekozen de mooie houten spanten duidelijk zichtbaar te maken. Ook hier zorgen de juiste interieur-keuzes voor een warm, strak en licht interieur.

Ook op energetisch vlak werden er slimme keuzes gemaakt. De bestaande zonnepanelen bleven behouden. De gebouwschil werd vakkundig geïsoleerd. Zowel de gevel, het dak, de ramen en deuren werden voorzien van een hedendaags isolatiepakket. Zo beperken we het warmteverlies en de daarmee gepaard gaande stookkosten.

Deze woning is een topper op verschillende fronten.

Bma Sien 3 2 (1)

Contacteer ons vandaag

Bel of mail ons voor een verkennend gesprek. We bespreken jullie dromen, verwachtingen en onze manier van werken…