Skip and go to content

Huislijke uitbreiding en een zee van licht

Project Status: Opgeleverd

2019

DSC1159

Een rijwoning uitbreiden, lichter maken - én het zicht op de tuin behouden?

Het kan!

Bij het verbouwen van een rijwoning is het een veel voorkomende bezorgdheid dat de uitbreiding veel licht uit de woning zal wegnemen. Dat is inderdaad een reëel gevaar. Een doordacht ontwerp buigt deze bezorgdheid om in een absolute meerwaarde.
Er zijn zelfs verschillende oplossingen te bedenken.

Bij deze woning in Kontich-Kazerne werd ons gevraagd om de leefruimte uit te breiden. Op die manier kregen de keuken, eetkamer en speelhoek de plaats die ze verdienden.
Het zicht op de tuin werd evident gerealiseerd door een groot schuifraam. Van hieruit is het terras direct toegankelijk op zomerse dagen én komt er voldoende daglicht in de ruimte.
Om wat dieper in de woning op het gelijkvloers voldoende licht te krijgen werd een glazen lichtstraat geplaatst. Op die manier werd de woning nog lichter dan ze voor de verbouwing al was.

Soms moet een verbouwing niet ingrijpend zijn om een grote verbetering te realiseren.

test

test

Greet Mols,

Jong en enthousiast team om mee samen te werken. Luisteren, ontwerpen, aanpassen en opvolgen.... Ons project wordt uitstekend begeleid, van A tot Z... Ze durven ons (gelukkig) al eens uit onze comfortzone halen, met een mooi eindresultaat.

Julie Smets, Kontich

Wij hebben super fijn samengewerkt met Ben en zijn team. Wij wouden een huis met wat pit, net iets anders dan alle andere huizen in de straat, en dat is het zeker geworden. Ben en zijn team luisteren echt naar je wensen en tekenen een huis op jou maat en houden rekening met je budget. De samenwerking verliep vlot en als er een probleem was, werd dit steeds vlot en professioneel opgelost. Ons huis is een echte eyecatcher in de straat, maar ondertussen ook echt een warme thuis.

Jan Nelissen,

Reeds 3 jaar ben ik met Ben zakelijk in contact. Veel watertjes mee doorzwommen. Hij heeft toch wel enkele karaktertrekjes die op zijn minst interessant te noemen zijn wanneer gaat om “zaken doen met grote getallen”: Luistert naar wat je te vertellen hebt; Zal niet zijn mening opdringen, maar zal wel zijn visie geven mét fundering!; Is zeker creatief en houdt van totaalprojecten, buiten en binnen moeten coherent zijn; Een rijwoning of een villa: maakt geen bal uit; Heeft me in die 3 jaar op géén enkel vlak ontgoocheld, was steeds van zijn woord in zijn daden; Bouwen is risky business! Correct misschien, dus Ben Martens zal altijd voor jou in de vuurlijn staan: daar kan je op bouwen.

Hans & Denise, Nijlen

Jong, ambitieus en dynamisch kantoor.

Julie, Mechelen

We voelen ons al compleet thuis in het huis. Al die open ruimte en licht. Dat is zalig!

Toon & Marianne, Kontich

Ben Martens staat open voor gesprek en komt met toffe ideeën die je verbouwing net een beetje anders maken.

An & Karen, Berlaar

Een betrouwbaar, toegankelijk en creatief bureau en dit voor een betaalbare prijs, ideaal voor een jong gezin zoals het onze.

Mieke, Boom

Ben is een heel toffe, rustige kerel, die niets pusht, maar dromen probeert te verwezenlijken op een realistische manier.