Skip and go to content

Verrassend ruime woning in Lier

Lichte, ruimtelijk, praktisch én gezellig.

Project Status: Opgeleverd

2020

DSC8289

Deze mooie energiezuinige eengezinswoning is gelegen in een nieuwe verkaveling in Lier. Hoewel het om een halfopen bebouwing (HOB) gaat, is deze woning heel licht en ruimtelijk interessant.

Het concept van de woning wordt mee bepaald door de vide. Deze opening in de vloer/plafond maakt daglichttoetreding tot centraal in de woning mogelijk. Bovendien heeft deze ontwerpkeuze qua gevoel een verruimend effect. Plots staan het gelijkvloers en de verdieping in verbinding met mekaar.

Op het gelijkvloers bevinden zich alle leefruimten. Deze vormen één geheel. De vestiairekast vormt samen met het tv-meubel een ruimtebepalend meubel. De kast schermt de inkom, toilet, trap… af van de rest van het gelijkvloers.

Op de verdieping vinden we twee kinderkamers, een ouderslaapkamer, een bureauruimte én een badkamer. Ook hier zorgt de vide voor licht centraal in de woning. Iedere binnenruimte baadt in het daglicht.

De zolderverdieping werd ingericht als muziekkamer.

Deze woning is zeer energiezuinig! Naast een doorgedreven isolatie en luchtdichtheid werd gekozen voor hernieuwbare energie. Het ventilatiesysteem D beschikt over warmterecuperatie. De warmtepomp staat in voor de verwarming en het sanitair warm water. Zonnepanelen leveren de nodige stroom. Het E-peil bedraagt dan ook slechts 8. Een topscore.

Oververhitting is een risico in veel goed-geïsoleerde woningen. Extra isolatie maakt het probleem vaak groter (omdat de warmte dan nog beter binnen blijft). Om oververhitting te vermijden werden er twee keuzes gemaakt.

Ten eerste werd aan de achterkant van de woning een overdekt terras voorzien. Hierdoor wordt het grootste raam van de woning afgeschermd van rechtstreeks zonlicht. Een opening in de terrasoverkapping zorgt anderzijds wel voor voldoende diffuus licht. Dit overdekt terras is zowel nuttig bij zonnig als bij regenachtig weer.

Ten tweede kan de vide ’s nachts worden gebruikt om de opgewarmde lucht af te voeren via de dakramen. De woning beschikt op die manier over een passieve nachtkoeling.

Het is duidelijk dat de bouwheer veel aandacht besteedde aan een stijlvol en warm interieur. Dat komt beleving van deze woning zeker ten goede. Het maatmeubilair zorgt voor extra opbergruimte, sfeer en gezelligheid. We zijn trots op dit project.

test

test

Greet Mols,

Jong en enthousiast team om mee samen te werken. Luisteren, ontwerpen, aanpassen en opvolgen.... Ons project wordt uitstekend begeleid, van A tot Z... Ze durven ons (gelukkig) al eens uit onze comfortzone halen, met een mooi eindresultaat.

Julie Smets, Kontich

Wij hebben super fijn samengewerkt met Ben en zijn team. Wij wouden een huis met wat pit, net iets anders dan alle andere huizen in de straat, en dat is het zeker geworden. Ben en zijn team luisteren echt naar je wensen en tekenen een huis op jou maat en houden rekening met je budget. De samenwerking verliep vlot en als er een probleem was, werd dit steeds vlot en professioneel opgelost. Ons huis is een echte eyecatcher in de straat, maar ondertussen ook echt een warme thuis.

Jan Nelissen,

Reeds 3 jaar ben ik met Ben zakelijk in contact. Veel watertjes mee doorzwommen. Hij heeft toch wel enkele karaktertrekjes die op zijn minst interessant te noemen zijn wanneer gaat om “zaken doen met grote getallen”: Luistert naar wat je te vertellen hebt; Zal niet zijn mening opdringen, maar zal wel zijn visie geven mét fundering!; Is zeker creatief en houdt van totaalprojecten, buiten en binnen moeten coherent zijn; Een rijwoning of een villa: maakt geen bal uit; Heeft me in die 3 jaar op géén enkel vlak ontgoocheld, was steeds van zijn woord in zijn daden; Bouwen is risky business! Correct misschien, dus Ben Martens zal altijd voor jou in de vuurlijn staan: daar kan je op bouwen.

Hans & Denise, Nijlen

Jong, ambitieus en dynamisch kantoor.

Julie, Mechelen

We voelen ons al compleet thuis in het huis. Al die open ruimte en licht. Dat is zalig!

Toon & Marianne, Kontich

Ben Martens staat open voor gesprek en komt met toffe ideeën die je verbouwing net een beetje anders maken.

An & Karen, Berlaar

Een betrouwbaar, toegankelijk en creatief bureau en dit voor een betaalbare prijs, ideaal voor een jong gezin zoals het onze.

Mieke, Boom

Ben is een heel toffe, rustige kerel, die niets pusht, maar dromen probeert te verwezenlijken op een realistische manier.