Skip and go to content

Woning in Boechout (1)

2021

AP1W6526

Een ingrijpende energetische renovatie van een oude hoeve, gelegen in het landelijk gebied tussen Lint en Lier. Het gebouw was op respectabele leeftijd en er werden al meermaals halfslachtige verbouwingspogingen ondernomen. Ditmaal is het gelukt! De dakbedekking ging er af, maar de kloeke oude muren konden blijven bestaan. De volledige bouwschil werd vernieuwd met aanzienlijke isolatiepakketten en nieuwe dakbedekking en gevelbekleding. Binnenshuis werden op strategische plaatsen muren verwijderd, zodat een open plan met ruime leefzones ontstond. De gevelopeningen werden aangepast voor meer royale uitzichten op de omgeving. Ook het buitenschrijnwerk en de technische installaties werden grondig en toekomstgericht vernieuwd. De afwerking is opgevat met een sober en smaakvol palet in wit, dat de ruimtelijkheid versterkt. Ondanks alle ingrepen bleef het krachtige volume van de oude hoeve herkenbaar bewaard. De woning biedt nu onderdak aan een lieftallig gezin, en kijkt met een open blik vanuit het verleden naar de toekomst.